32. kolo
04.05.2024 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Vlci budou díky rychlému startu a trefě Černého běhat po hřištích Bundesligy i příští ročník

Wolfsburg doma ve 32. kole Bundesligy porazil s jistototu sestupující Darmstadt 3:0 a pojistil si účast v nejvyšší německé soutěži i pro následující sezonu. Výhru Vlkům zařídili již v úvodních 11 minutách Patrick Wimmer a nejlepší střelec týmu Jonas Wind, jenž si připsal 11. branku v ročníku. Český křídelník Václav Černý se sice na hřiště podíval až v závěrečné desetiminutovce, v nastaveném čase si ale připsal čtvrtou ligovou trefu.

Liliím se v předchozím kole nepodařilo odvrátit jistotu pádu do druhé ligy a po prohře s dalším nováčkem z Heidenheimu byl jeho sestupový osud definitivně zpečetěn. Přesného opaku chtěl ve vzájemném duelu dosáhnout Wolfsburg, který by si v případě výhry zabezpečil místenku mezi německou elitou definitivně i pro příští ročník.

Za tímto cílem zdárně vykročil už v osmé minutě. Wimmer si našel míč za hranicí pokutového území a přízemní střelou otevřel skóre. Hned o tři minuty později Lovro Majer vylákal z brány Alexandera Brunsta a následně přihrál Windovi. Dánský kanonýr pak již jednoduše zvýšil na 2:0. Wimmer měl na hlavě i další obrovskou příležitost ve 41. minutě, ale z bezprostřední příležitosti nedokázal usměrnit centr mezi tři tyče.

I ve druhém dějství byli na hřišti výraznější hráči v zelenobílém. Převapit Brunsta se nepodařilo Maximilianu Arnoldovi, jehož střela mířila pouze doprostřed brány. Čtvrt hodiny před koncem zkusil štěstí Majer, gólman Darmstadtu nicméně nemusel zasahovat. I přes tyto šance ale bylo znát, že Wolfsburg chce zápas hlavně dohrát v poklidu a nijak výrazně se do útoku nehnal. Na závěrečné minuty se na hřiště podíval i Černý a v nastavení pečetil výhru domácích. Po centru Jakuba Kaminskiho se nikým nehlídán objevil sám ve vápně a zakončil k pravé tyči.

Wolfsburg tedy zvítězil a příští ročník německé nejvyšší soutěže jej s určitostí nemine. Předposlední duel sezony odehraje 12. května na hřišti Bayernu, zatímco Darmstadt bude v loučení s Bundesligou pokračovat ve stejný den proti Hoffenheimu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele