32. kolo
04.05.2024 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Silas Katompa Mvumpa (© AFP)

Stuttgart trumfnul další penaltový úspěch Kanea trefami překvapivých střelců

Fotbalisté Stuttgartu přehráli ve 32. kole Bundesligy na vlastním stadionu Bayern 3:1 a dva zápasy před koncem ročníku se Bavorům přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. V závěru úvodní půlhodiny sice poslal mírného outsidera do vedení obránce Leonidas Stergiou, který si připsal první soutěžní trefu po skoro čtyřech letech, ještě do poločasu ale z penalty srovnal Harry Kane. Anglický kanonýr se z bílého bodu nemýlil už ve třetím utkání v řadě. V 83. minutě ovšem opět udeřili Švábové, když se prosadil svým premiérovým zásahem v dresu domácích Woo-Yeong Jeong.

Bavoři v průběhu týdne rozehráli semifinálovou partii Ligy mistrů remízou proti Realu Madrid a vzhledem k tomu, že již měli účast v příštím ročníku milionářské soutěže jistou, mohli se více než na výlet do Švábska soustředit na odvetu ve španělské metropoli. Domácí celek měl první účast mezi evropskou smetánkou od roku 2010 rovněž potvrzenou. Pomohl mu k tomu středeční triumf Dortmundu nad PSG.

V úvodní příležitosti zápasu se objevil po 10 minutách hry Chris Führich, který si po zblokované střele jednoho ze spoluhráčů připravil balon na hranici pokutového území a nebezpečně vypálil na bránu Manuela Neuera. Zkušený gólman ale prudkou ránu pravou rukou pohotově vyrazil. Švábové byli v první půli na útočné polovině rozhodně aktivnější a ve 28. minutě hosty zachránil od pohromy Eric Dier, jenž vyhlavičkoval z brankové čáry volej Serhoua Guirassyho. Krátce nato však anglický zadák pouze přihlížel tomu, jak Stergiou po krásném pasu za obranu překonal bezmocného Neuera. Vedení ovšem domácímu celku nevydrželo dlouho, jelikož faul na Serge Gnabryho v šestnáctce potrestal z penaltového puntíku Kane.

Obrat ve skóre mohl chvíli po změně stran zařídit Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunský útočník si naběhl na přesnou průnikovou přihrávku, kterou pro něj vymyslel Kane. Samostatný únik však v gól přetavit nedokázal kvůli nepřesnému zakončení. Na druhé straně musel řešit ošemetnou situaci Neuer, když se míč po centru Führicha nebezpečně kroutil na zadní tyč. Rozhodující moment utkání nastal v 83. minutě po spolupráci dvou střídajících hráčů Stuttgartu. Silas vyslal centr na zadní tyč, kam si naběhl Jeong a skrz Neuera procedil balon do sítě. V nastaveném čase ještě podtrhl zasloužené vítězství domácích třetím zásahem Silas.

Stuttgart tedy skolil bavorského giganta a v tabulce se mu přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Pokusit se jej na poslední chvíli předehnat může 10. května v Augsburgu. Bayern o dva dny později přivítá Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele