32. kolo
03.05.2024 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Neutuchající gólový apetit slovinského benjamínka stačil oslabenému Lipsku na bod

Lipsko přerušili čtyřzápasovou sérii vítězství, když ve 32. kole Bundesligy remizovalo na hřišti Hoffenheimu 1:1. Při zmíněných úspěších se vždy na střelecké listině objevil Benjamin Šeško a právě on tentokrát ve 38. minutě otevřel skóre. Zásah nejmladšího člena základní sestavy hostů ovšem nakonec ke tříbodovému zisku nevedl kvůli pozdnímu vyrovnání Andreje Kramariče. V čase jeho zásahu byli na hřišti i Pavel Kadeřábek s Davidem Juráskem. První jmenovaný nastoupil od úvodního hvizdu, zatímco host z Benfiky naskočil až v 67. minutě a po většinu jeho pobytu na trávníku dohrávali modrobílí v početní převaze.

Modrobílí sehráli v minulém kole zběsilý zápas v Bochumi, kde čelili proti o záchranu bojujícímu týmu 35 střeleckým pokusům. Porážku nakonec neodvrátil ani Jurásek, jenž si v dresu Hoffenheimu připsal premiérovou asistenci. Velkého ofenzivního představení byli svědky také fanoušci v Lipsku, které smetlo semifinalistu Ligy mistrů z Dortmundu 4:1. Druhá nejhorší obrana Bundesligy si proto musela dávat pozor třeba na Loïse Opendu, jenž už v ročníku stihl nasázet 24 branek.

Právě mladý Belgičan mohl už po necelých pěti minutách udeřit, svůj rychlý postup po pravé straně ale zakončil střelou mířící jen vedle vzdálenější tyče. I druhá pohledná akce patřila Červeným býkům. Dani Olmo narýsoval přesnou kolmici mezi dvojici obránců na Xaviho Simonse, jenž postupoval sám na Olivera Baumanna. Ten mu ovšem včas zmenšil střelecký úhel a jeho následný pokus o obstřel vychytal.

Před domácí brankou bylo rušno i zhruba po půlhodině hry, kdy nenápadný centr zprava hluboko v pokutovém území zasáhl Šeško, od útočníka šel ale balon pouze mimo. Několik minut poté přistál mladému kanonýrovi míč na hlavě z opačné strany a Slovinec přesnou hlavičkou zařídil svému týmu poločasový náskok.

Krátce po změně stran mohl vedení hostů znegovat Kramarič, k němuž prošla přihrávka od postranní čáry a Chorvat se rozhodl bleskově zakončovat, proti byl však Péter Gulácsi. Ještě před uplynutím hodiny hracího času měl na kopačce zdvojnásobení hostujícího vedení Benjamin Henrichs, jehož utaženou přízemní ránu zlikvidoval pozorný Baumann.

Místo klidu na lipských kopačkách tak přišel moment ze 72. minuty, kdy Simonsovi utekl míč a při snaze získat jej zpět mladý Nizozemec dohrál protihráče, za což inkasoval druhou žlutou kartu. TSG sice přesilovou hru dlouho nedokázalo využít, jenže v poslední minutě základní hrací doby se na centr Mariuse Bültera vyšrouboval Kramarič a přesnou hlavičkou srovnal.

Hoffenheim se tak vzepřel prognózám sázkových kanceláří a získal cenný bod. Příště se klub z regionu Kraichgau představí 12. května na hřišti Darmstadtu, Lipsko bude o den dříve hostit Brémy.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele