Odchod se nekoná, Navas dostal v Seville doživotní kontrakt

19.05., 14:01
Aktuality
Jesús Navas (© AFP)

Fanoušky Sevilly v průběhu tohoto týdne mohla zdrtit zpráva o loučení Jesúse Navase, špatnou náladu ale měli jenom několik desítek hodin. Zkušený kapitán a dnes už krajní obránce v Andalusii nejenom dokončí aktivní kariéru, ale pro klub svého srdce bude pracovat i nadále.

Navas měl smlouvu do konce června, novou nedostal a počítal s odchodem. Vše oznámil ve čtvrtek, situace se ovšem rychle změnila, přišel rozhovor s prezidentem Josém Máriou del Nidem a prakticky okamžitý obrat. Navas dostal "doživotní kontrakt", v první polovině příští sezony se bude prohánět po trávníku a od ledna nastoupí do nějaké funkce ve vedení.

"Mým přáním, které jsem také sdělil prezidentovi, bylo pokračovat v hraní do letošního prosince a pomoci týmu i díky zkušenostem. V té době pak pověsím kopačky na hřebík a učiním tak v dresu Sevilly, o čemž jsem vždy snil," sdělil Navas.

"A ještě jedna věc - během několika nadcházejících měsíců, které budou posledními v mojí kariéře, nebudu pobírat plat. S prezidentem jsme na gáži domluveni a peníze půjdou na nadaci. Jedná se o mé rozhodnutí, chtěl jsem, aby fanoušci znali všechny detaily," pokračoval.

Navas Sevillu během kariéry opustil jenom jednou a čtyři sezony strávil v Manchesteru City. Ve středu za andaluský celek odehrál 500. duel ve španělské nejvyšší soutěži a za několik měsíců dostane možnost oslavit ještě jedno jubileum - aktuálně platí, že za něj nastoupil 689x.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jandak
Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele