Další články

Slavii čeká v lize derby s Bohemians, Plzeň přivítá Mladou Boleslav

Po dnešní předehrávce mezi obhájcem titulu Spartou a Olomoucí bude o víkendu pokračovat 10. kolo první fotbalové ligy dalšími sedmi zápasy. Až v neděli do dění zasáhnou po úspěšném vstupu do Evropské ligy pražská Slavia i Plzeň.

Chance liga - preview 10. kola: Sparta hostí v předehrávce Olomouc

Spartu příští týden čeká druhé vystoupení v hlavní fázi Ligy mistrů a utkání desátého kola české nejvyšší soutěže si předehraje již dnes. Na Letnou přijede Olomouc, která bude postrádat střelce Jana Klimenta.

Smysl mi to moc nedává, říká novinář Novotný o možném vstupu Pražáka do Olomouce

Do českého fotbalu by mohl vstoupit další bohatý a vlivný podnikatel. O Sigmu Olomouc totiž projevila zájem investiční skupina Kaprain Karla Pražáka (55), majitele hokejové Sparty, který byl loni podle magazínu Forbes 43. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě 12 miliard korun.

Houštecký nesmí za vyloučení s Plzní čtyři zápasy na lavičku, dostal i pokutu

Disciplinární komise potrestala asistenta trenéra Slavie Zdeňka Houšteckého zákazem výkonu všech funkcí na čtyři zápasy a pokutou 40 tisíc korun za vyloučení v utkání s Plzní.

Durosinmi měl být pro kasu Plzně terno, ale z přestupu do Frankfurtu sešlo. Teď dře v cizině

Musí ho snad až bolet u srdce. Tvrdě maká v posilovně, ale do míče si ještě pěknou chvíli nekopne. A přitom by nebylo sledovanější osoby, pokud by se v utkání Evropské ligy mezi Frankfurtem a Viktorií Plzeň objevil na trávníku. Nigerijec Rafiu Durosinmi (21) byl totiž na přelomu roku jednou nohou v bundesligovém klubu.

Opava našla dočasný domov, podzim dohraje v Hlučíně

Ligová fotbalová asociace (LFA) schválila stadion v Hlučíně jako náhradní domácí hřiště druholigového týmu Opavy, jehož domovskou arénu zničily extrémní záplavy.

Snažíme se kultivovat fotbal a pak tohle. Trpišovský by si měl podřízené srovnat, myslí si Sivok

Derby pražských "S" se blíží a v mediálním prostoru se pomalu začíná jiskřit. Tradiční předzápasové popichování odstartoval sportovní manažer sparťanského A-týmu Tomáš Sivok, který se v pořadu Tiki-Taka opřel do realizačního týmu Slavie za chování asistenta Zdeňka Houšteckého v duelu s Plzní. "Je to pořád dokola," rýpl si do rivala.

Zafeiris si srdcem vybral Řecko místo Norska. Barcelona ho stresovala, ze Slavie nespěchá

Řecký temperament, zarputilost, mnohdy i jistá dávka drzosti. Christos Zafeiris (21) působí na startu sezony jako nezkrotný živel, který ničí jednoho soupeře za druhým. Když opustí hřiště, začne se však na povrch drát i jeho druhá tvář. Ta norská.

Sigma Olomouc má dalšího zájemce o koupi, uchází se o ni investiční skupina Kaprain

Sigmu Olomouc chce koupit investiční skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka, která vlastní i hokejovou Spartu. Hanácký klub s ním zahájil jednání a čeká na první nabídku. Aktuálně pátý tým prvoligové tabulky o tom informoval na webu.

Gól není zločin: Slávistický kapitán skolil Plzeň. Kliment stále pálí ostrými a pokračující trápení Liberce

Gól není zločin... Tak zní název nové rubriky Livesport Zpráv, která bude každý týden rozebírat dění v Chance Lize a EuroFotbal ji bude pravidelně vydávat. Tak má česká nejvyšší soutěž za sebou jeden ze šesti vrcholů sezony. Tedy vzájemný duel klubů z elitní trojice posledních let. Souboj Slavie s Plzní přinesl výborný fotbal (zejména ze strany domácích) i chování na ředitelskou důtku. Obvyklá pondělní rubrika Gól není zločin navrhuje, kdo a komu by ji měl udělit.

Slávista Vorlický musí na operaci s kolenem, v sezoně si už nezahraje

Záložník pražské Slavie Lukáš Vorlický musí podstoupit operaci kolena. Dvaadvacetiletý fotbalista kvůli tomu přijde o zbylou část sezony, uvedl klub na svém webu.

Za kontakt Dweha s Chorým se penalta podle komise rozhodčích správně nekopala

Komise rozhodčích potvrdila, že Slavia v utkání první ligy s Plzní správně nekopala penaltu za kontakt Sampsona Dweha s Tomášem Chorým. Pražané v sobotním šlágru 9. kola zvítězili 3:0.

Chance Liga - souhrn 9. kola: Šlágr ovládla Slavia

Slavia naprosto ovládla šlágr s Plzní a udržela se na prvním místě před Spartou, která v neděli splnila povinnost v Českých Budějovicích. Baník si odvezl body z Teplic, Olomouc si poradila s Duklou, Liberec dělil body s Bohemians. Karviná porazila doma Jablonec a na pátý pokus poprvé v sezoně nejvyšší soutěže zvítězila na vlastním hřišti.

Houštecký sprostě vynadal sudím a byl vyloučen. Hráče to spíš nakoplo, říkal Trpišovský

I když ho trenér Slavie Jindřich Trpišovský hájí, kde může, jeho dlouholetý asistent a pravá ruka Zdeněk Houštecký si neodpustil další exces. Už ve čtvrté minutě sobotního duelu s Plzní se musel poroučet od laviček, protože rozhodčího Dalibora Černého a čtvrtého sudího Marka Radinu počastoval vulgárními výrazy a vyhrožoval jim. Jeho nadřízený a dlouholetý přítel Trpišovský jeho jednání po zápase zlehčoval.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele